Vă rugăm să lăsați acest câmp gol Abonați -vă la newsletter -ul nostru nu ratați aceste sfaturi!
Vă rugăm să lăsați acest câmp gol Abonați -vă la newsletter -ul nostru nu ratați aceste sfaturi!

Vă rugăm să lăsați acest câmp gol Abonați -vă la newsletter -ul nostru nu ratați aceste sfaturi!

„Întotdeauna le spun că oamenii nu renunță niciodată până nu ajungeți pe linia de sosire și Dilpreet a luat cu adevărat asta la inimă”, spune ea.

Dilpreet este fericit că oamenii l -au complimentat cu privire la pierderea în greutate și recomandă aplicația oricui dorește să urmeze pe urmele sale. „Ceea ce îmi place foarte mult la HealthyFifyMe este cât de cuprinzătoare este baza lor de date alimentară indiană. Niciuna dintre celelalte aplicații pe care am încercat să le folosesc. De asemenea, antrenorii lor sunt extrem de utile, iar chaturile lor de grup sunt un motivator excelent ”, spune Dilpreet, al cărui nou obiectiv este să -și ducă greutatea până la 70 kg - cu ajutorul HealthyMe's!

Sunteți tu Inspirat de transformarea lui Dilpreet Singh Osan? Aflați ce pot face experții noștri pentru tine

Renunțare la excludere: Rezultatele pot și pot varia pentru tine. Permiteți -ne să ne ajutăm să determinați cea mai bună abordare pentru a vă atinge obiectivul.

Vă rugăm să lăsați acest câmp gol

Abonați -vă la newsletter -ul nostru

Nu ratați aceste sfaturi!

Nu spam! Citiți Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Felicitări! Te -ai abonat cu succes!

Etichete: CalorieCalorie CountsDiet și Exercițiu -HeadicfifyMehigh Fibre Foodstransformation Story

Bătrânii își încheie adesea mesele cu Jaggery. S -ar putea presupune că gustul său dulce și ceresc este ceea ce îl face popular. Cu toate acestea, acest aliment în mod natural îndulcitoare are beneficii enorme pentru sănătate. Fabricat în principal din sucul brut, concentrat de cana de zahăr, care este fiert până când se solidifică, este în esență un tip de zahăr neterminat. Cunoscut și sub denumirea de GUR, acesta poate fi făcut din palma de date (Nolen Gur din Bengalul de Vest) sau din seva de nucă de cocos. Jaggery este o parte majoră a dietei de bază în majoritatea părților din India. Este cunoscut sub numele de „Bella” în Kannada, „Vellam” în Tamil și „Gul” în Marathi. Înainte de a afla despre beneficiile pentru sănătate ale acestui aliment hrănitor, să înțelegem cât de diferit este de zahărul alb, mierea și zahărul brun.

calorii și valoarea nutrițională a jaggery

Jaggery are beneficii enorme pentru sănătate care îl fac îndulcitorul ideal. Doar 20 de grame conține 38 de calorii și are 9,8 gram de carbohidrați, 9,7 gram de zahăr, 0,01 gram de proteine, colină, betaină, vitamina B12, B6, folat, calciu, fier, fosfor, magneziu, seleniu și mangan. Nu are urme de niciun fel de grăsime, astfel încât să o puteți adăuga cu ușurință la dieta lor, fără a vă face griji cu privire la aportul excesiv de grăsimi. Cu toate acestea, conținutul său de zahăr este similar cu cel al zahărului alb, astfel încât pacienții care suferă de diabet ar trebui să evite consumul de consum.

jaggery vs. zahăr - opțiunea mai sănătoasă?

numeroși profesioniști din domeniul sănătății recomandă înlocuirea înlocuirii Zahăr cu jaggery pentru a obține valori nutriționale mai mari de la un îndulcitor. În timp ce ambele pot fi procesate, zahărul este în principal sub formă de cristale albe translucide, în timp ce jaggeria poate fi fie maro auriu, fie de culoare maro închis. Primul suferă procese industriale riguroase, cum ar fi tratamentul cu cărbune, datorită cărora se pierde valoarea nutrițională. Pe de altă parte, acesta din urmă nu suferă niciun tratament excesiv, cu excepția fierberii siropului de zahăr. Acest lucru asigură reținerea urmelor de fier, săruri minerale și fibre în el. Aceste minerale și fitochimice vegetale sunt remedii utile pentru mai multe afecțiuni. Acest îndulcitor natural este o modalitate eficientă de a stimula imunitatea, de a regla temperatura corpului, de a îmbogăți pielea, de a îmbunătăți digestia și de a vindeca durerile articulare, în afară de o serie de alte beneficii pentru sănătate.

Vă rugăm să lăsați acest câmp gol

Oh, salut, 👋 Este plăcut să te cunosc.

Înscrieți -vă pentru a primi conținut minunat în căsuța de e -mail, în fiecare lună.

Nu facem spam! Citiți Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Felicitări! Te -ai abonat cu succes!

Jaggery vs. zahăr brun vs. miere

Jaggery este preparat prin mijloace naturale, fără utilizarea unor substanțe chimice, conservanți sau aditivi sintetici. Prin urmare, conține o serie de proteine, minerale și vitamine. Mulți oameni consideră adesea că acest îndulcitor maro auriu și zahărul brun este același lucru. Cu toate acestea, zahărul brun este produs fie direct din sucul de trestie, fie prin rafinarea zahărului brut. Ambele cazuri necesită adăugarea unei varietăți de melasă, siropuri și demerara. Prin urmare, zahărul brun conține și aditivi nefirești. Adăugarea zahărului brun este cu siguranță mai bun decât adăugarea de zahăr alb rafinat, dar Jaggery este o alternativă mult mai bună. Un alt mod de a -ți face deserturile sau gustările de zi cu zi mai sănătoase este prin adăugarea de miere. Este bogat în vitamina B, C și potasiu, în timp ce Jaggery este bogat în cupru, fier și magneziu. Prin urmare, decizia de a adăuga oricare dintre aceste două la dieta cuiva depinde de gustul lor.

Jaggery bun pentru diabet?

pacienții diabetici obțin adesea pofte dulci și se îndreaptă către diverse forme de îndulcitori . Deși acești pacienți ar putea considera Jaggery o alternativă mai bună decât zahărul, adevărul este că și acesta conține niveluri ridicate de zahăr. Există aproape 65% -85% din zaharoză în 10 grame de jaggery. Prin urmare, persoanele cu diabet sunt sfătuite să nu -l consume în mod regulat. Mai mult, chiar și Ayurveda nu recomandă consumul său pentru pacienții diabetici.

Jaggery și pierderea în greutate

după ce au luat în considerare conținutul de zahăr al Jaggery, mulți cred că este îngrășat. Dimpotrivă, facilitează digestia rapidă, deoarece este bogată în nutrienți. Mai mult, elimină toxinele din corp și curăță și sângele. Nutrienții ajută la menținerea echilibrului electrolitului, îmbunătățind astfel metabolismul și prezența potasiului permite retenția de apă, prin care se poate gestiona eficient greutatea lor. Prin urmare, consumul acestui aliment dulce plin de nutrienți în cantități monitorizate zilnic poate ajuta foarte mult la pierderea în greutate.

15 beneficii pentru sănătate ale Jaggery

Discutăm unele dintre beneficiile pentru sănătate ale acestui popular îndulcitor alimentar Mai jos:

1. Prevenirea problemelor respiratorii

Pentru cei care au probleme frecvente ale tractului respirator, jaggeria ar putea fi una dintre cele mai benefice soluții. Se poate preveni astmul, bronșita etc., incluzând același lucru în dieta lor. Este mai bine dacă se consumă jaggery împreună cu semințele de susan. Această combinație este ideală pentru tratarea problemelor respiratorii.

2. Ajută la pierderea în greutate

Creșterea în greutate este o problemă cu care trebuie să se ocupe cu majoritatea oamenilor. Un remediu de încredere pentru a favoriza pierderea în greutate este un aport moderat de jaggery. Este o sursă bună de potasiu care ajută la echilibrarea electroliților, stimularea metabolismului, precum și construirea mușchilor. Mai mult decât atât, potasiul poate ajuta, de asemenea, la reducerea retenției de apă în corpul unuia, prin urmare, jucând un rol major în pierderea în greutate.

3. Controlează tensiunea arterială

Prezența potasiului și a sodiului în jaggery ajută la menținerea nivelului de acid în organism. La rândul său, aceasta menține niveluri normale de tensiune arterială. Așadar, dacă cineva suferă de tensiune arterială ridicată sau scăzută, inclusiv în dieta sa ar fi de mare ajutor!

4. Sursa mare de energie

Spre deosebire de zahărul care oferă un impuls energetic de scurtă durată, Jaggery oferă energie treptată care durează mai mult timp. Acest lucru se datorează faptului că este nerefinat, ceea ce asigură că nivelul de zahăr din sânge nu este modificat imediat și crește încet. La rândul său, acest lucru poate ajuta la prevenirea oboselii.

5. Ameliorează durerea menstruală

Jaggery este un remediu natural pentru a ușura durerea care se produce din crampe menstruale. În plus, cei care se confruntă cu leagăne de dispoziție sau frustrare înainte de perioadele lor ar trebui să mănânce și ei la fel în cantități mici, deoarece ajută la eliberarea endorfinelor care relaxează corpul unuia.

6. Previne anemia

pentru a preveni anemia, este necesar ca nivelurile adecvate de RBC să fie menținute în organism împreună cu fier și folat. Jaggery este bogat atât în ​​fier, cât și în folat, prin urmare, o modalitate bună de a preveni anemia. Medicii recomandă adesea aportul său adolescenților și femeilor însărcinate.

7. Purifică corpul

oamenii consumă în mod obișnuit jaggery după mese, deoarece este unul dintre cei mai buni agenți de curățare naturală pentru organism. Mâncarea acestui aliment poate ajuta la eliminarea tuturor tipurilor de particule nedorite din intestine, stomac, conductă alimentară, plămâni și tractul respirator cu succes.

8. Detoxifierea ficatului

Jaggery este un agent natural de curățare, în special pentru ficat. Îndulcitorul natural ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din corpul unuia. Acest lucru ajută în continuare la detoxifierea ficatului. Prin urmare, cei care suferă de boli asociate cu ficatul ar trebui să înceapă să mănânce jaggery.

9. Previne constipația

Consumul îndulcitorului plin de nutrienți ajută la stimularea mișcărilor intestinale și la activarea enzimelor digestive în corpul unuia. Ori de câte ori ați mâncat o masă grea, doar consumați o parte din acest îndulcitor natural nutritiv și reduceți riscul de constipație.

10. Tratamentul frigului și tusei

Jaggery ajută, de asemenea, la vindecarea simptomelor asemănătoare gripei, cum ar fi frigul și tuse. Ea duce la producerea de căldură în corpul unuia, luptând astfel cu frigul. Pentru a obține beneficii mai bune, amestecați jaggery în lapte cald sau folosiți -l ca îndulcitor în ceaiul dvs.

11. Reduce durerea articulară

Pentru persoanele care suferă de artrită sau de orice fel de durere în articulații, consumul de jaggery poate oferi o imensă ameliorare a durerii. Când este mâncat cu ghimbir, eficacitatea se îmbunătățește doar.

12. Purifică sângele

Consumul de jaggery în mod regulat în cantități moderate poate ajuta la purificarea sângelui. Acesta este și motivul pentru care este eficient în tratarea acneei sau a cosurilor, deoarece sângele mai curat înseamnă, de asemenea, o piele mai sănătoasă. În plus, numărul total de hemoglobină în sânge crește, de asemenea, odată cu consumul cantității potrivite din acesta.

13. Jaggery poate stimula imunitatea

Antioxidanții și mineralele precum seleniul și zincul sunt prezenți în cantități substanțiale în jaggery. Acest lucru ajută la prevenirea deteriorării radicalilor liberi, împreună cu rezistența la construcții împotriva diferitelor infecții. Acesta este motivul pentru care se mănâncă frecvent în ierni.

14. Curs Problemele tractului urinar

Sugarcanul este un diuretic natural, astfel încât Jaggery deține și această proprietate. Reducerea inflamației vezicii urinare, stimularea urinării și îmbunătățirea fluxului neted de urină sunt unele probleme cu care aportul regulat al acestui produs alimentar nutritiv poate ajuta cu ușurință.

15. Menține o sănătate intestinală bună

Jaggery este bogat în magneziu. Fiecare 10 g de alimente conține 16 mg de mineral. Așadar, dacă cineva consumă chiar și 10 grame, el sau ea ar fi îndeplinit 4% cerințe zilnice ale acestui mineral în viața noastră. Prin urmare, consumul zilnic poate duce la o sănătate intestinală bună.

Acest îndulcitor natural maro închis este ușor disponibil în toate părțile Indiei. Cu toate acestea, asigurați -vă că jaggery -ul pe care îl achiziționați este 100% natural. Faceți -o o parte din dieta dvs. zilnică și veți începe să vă observați beneficiile pe cont propriu.

Vă rugăm să lăsați acest câmp gol

abonați -vă la newsletter -ul nostru

Nu ratați aceste sfaturi !

Nu spam! Citiți Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Felicitări! Te -ai abonat cu succes!

Etichete: Purificare tensiune arterială Purificare Boost ImmunityDietdiet PlanndietingfoodHealth și fitnessHealth și wellnessHealthyHealthy Foodindian FoodjaggeryJoint Pierderea dureriiSunteți Marathon Ready?

alergarea de vis de 6 km poate părea o adiere și este posibil să fi reușit câteva jumătăți de maratoane cu ușurință. Dar regulile matematicii sunt aruncate deoparte atunci când vă înscrieți la maratonul complet. Veteranii vă vor spune că 21 km x 2 nu este egal cu 42 km. Este de zece ori mai dificil.

se potrivește în

Vă întrebați dacă corpul dvs. este gata pentru patru până la cinci ore de non-stop care rulează într-o dimineață rece? Probabil este dacă sunteți:

Vă rugăm să lăsați acest câmp gol

oh hi acolo 👋 Este plăcut să vă cunosc.

Înscrieți -vă pentru a primi conținut minunat în căsuța de e -mail, în fiecare lună.

Nu facem spam! Citiți Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Felicitări! Te -ai abonat cu succes!

  • au funcționat de un an

Unii antrenori susțin că vă pot face să mergeți de la canapea la 42 km complet în șase luni. Experții spun însă că trebuie să alergi constant cel puțin un an pentru a -l scoate. Corpul tău are nevoie de timp pentru a construi rezistența, rezistența și ritmul necesar.

  • Au navigat printr -o jumătate de maraton sau două

O repetiție a rochiei este cea mai bună modalitate Pentru a ști dacă sunteți pregătit pentru spectacolul real.

  • Aveți autorizația medicului

Trebuie să vă eliberați de orice răni și boli care ar putea fi exacerbat în timpul antrenamentului.

  • Aveți un plan de a bate „peretele”

Puteți să vă forțați să vă simțiți supărați pentru a vă concedia sau imagina pe Medalie care vă așteaptă să continuați atunci când rămâneți fără energie

Mind It

Îți folosești picioarele pentru a trece prin primii 32 km de maraton, dar mintea ta prin ultimul 10. Pentru a pregăti mental

- vizualizați -vă trecerea liniei de sosire pentru a rămâne motivat

- amintiți -vă de toate cele mai bune momente de antrenament când mergeți la culcare

- focalizați pe respirație și întindere în ziua D pentru a rămâne calm

-nu uitați să vă distrați bine. Găsiți un amic de alergare sau ascultați muzică peppy atunci când antrenați

Dacă doriți să vă potriviți suficient pentru a rula un maraton, înscrieți -vă la HealthyFifyMe.com, experții noștri vă pot ghida spre atingerea obiectivelor dvs.>

[symple_button url=”https://healthifyme.onelink.me/2285251819?pid=Blog_Post&c=Sign_Up&af_dp=hmein%3A%2F%2Factivity%2FPlansv2Activity&af_web_dp=http%3A%2F%2Fhealthifyme.com%2Fhome&af_force_dp=true "Color =" roșu "size =" mediu "border_radius =" 3px "target =" self "rel =" "pcon_left =" "pcon_right =" "] se potrivește cu HealthyMe. Înscrieți -vă aici [/Symple_Button]

Vă rugăm să lăsați acest câmp gol

Abonați -vă la newsletter -ul nostru

Nu ratați aceste sfaturi!

Nu facem spam! Citiți Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Felicitări! Te -ai abonat cu succes!

Etichete: DietExerciseexpertsFitnessMarathonweight Reducere

ipsita swain

vârsta 24

cântărește 69 kg astăzi

Vă rugăm tonerin contraindicatii să lăsați acest câmp gol

oh hi acolo 👋 Este plăcut să vă cunosc.

Înscrieți -vă pentru a primi conținut minunat în căsuța de e -mail, în fiecare lună.

Nu facem spam! Citiți Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Felicitări! Te -ai abonat cu succes!

a cântărit cu 80 kg mai devreme

a pierdut 11 kg în puțin peste șapte luni

ispita: Înainte de a începe programul HealthyFifyme

povestea ei în timp ce se afla la facultate, Ipsita spune că nimeni ar fi numit -o supraponderală. „Având în vedere înălțimea mea (5 metri 4 inci), aș spune că sunt puțin sănătoasă”, susține ea. Când a plecat de acasă și a început să lucreze în Jajpur, Orissa, și stilul ei de viață s -au schimbat complet, a început să se îngrămădească pe kilograme. „Nu a existat nicio activitate sau mers pe jos - aș sta doar în fața computerului toată ziua. În ultimii doi ani, aș spune că acesta a fost principalul motiv pentru care am pus atât de multă greutate ”, spune ea, adăugând că au fost adăugate intervale lungi între mese, precum și o dependență de mâncarea de cantină. „Ori de câte ori făceam gustare, aș muta pe biscuiți și amestecuri care erau singurele opțiuni disponibile în cantina noastră. Nu cred că am mâncat niciun fruct în primii doi ani la locul de muncă ”, susține ea.

cel mai mic punct în care a devenit demoralizată când oamenii au început să comenteze creșterea în greutate. Ipsita s-a alăturat unei săli de sport în decembrie 2014, lovind banda de alergare și trainer încrucișat, dar nu a văzut niciun progres. „Nu am pierdut nicio greutate”, spune ea, recunoscând că nu a făcut nicio modificare la dieta ei la acea vreme. „Am continuat să mănânc pui, mut. Și am fost încordat că, în loc să slăbesc, am câștigat, în ciuda faptului că mergeam la sală. ”

găsirea HealthyMeMe Ispita spune că în această perioadă a auzit despre HealthyFifyme printr -un prieten, care i -a spus că ar putea Utilizați aplicația pentru a -i verifica consumul zilnic de calorii. „Atunci Roshini (Gilbert, HealthyMe Trainer) m -a făcut să mă întreb dacă am nevoie de ajutor și am spus: Da, sunt supraponderal”, spune ea.